Joga ZEME | Harmónia tela a duše

  1. Tvoja Joga
  2. Oznamy
  3. Joga ZEME | Harmónia tela a duše

Máte radi jinovú jogu? Aj my! A práve preto vám dávame do pozornosti výnimočnú udalosť –  septembrové sobotné podujatie plné oddychu a poučných informácii o našom tele a jeho blahu. Pozvánka na workshop: Element ZEM – Harmónia tela a duše,  12.9.2020 v Banskej Bystrici. Stretnutím Vás bude sprevádzať jedinečná lektorka Silvia Kajanová.

Babie leto, jin joga a tradičná čínska medicína (TCM)

Pozvývame vás na spojenie tradičnej čínskej medicíny (TČM) a jin jogy ako harmonický prístup k zdraviu nielen v období babieho leta. Ak chcete zlepšiť svoj život, zbaviť sa bolesti tela, naučiť sa o seba starať v súlade s prírodou, kultivovať vnútorný pokoj a mier určite príďte na seminár! Hravou formou sa dozviete, kde v našom tele prúdia jednotlivé meridiány, naučíte sa užitočné akupunktúrne body, rovnako ako techniky, ako v nich rozprúdiť energiu.

Element Zem

Obdobie prechodu teplých letných dní do chladnejších rán blížiacej sa jesene prislúcha podľa TČM elementu ZEM. Fáza ZEM zaručuje rovnováhu. Je to HARMÓNIA – stred medzi dvoma protichodnými silami. Obdobie prepojené s výživou, VÝŽIVOU vyváženosti.

Výživa sa odohráva na niekoľkých úrovniach. Na duševnej úrovni sa pozná tým, ako dokážeme stráviť stresujúce situácie, ako dlho nám niečo leží v žalúdku. Na emočnej úrovni, ako sme schopní dávať a prijímať lásku, vrelosť, pozornosť.

Orgány spojené s elementom Zeme sú žalúdok, slezina a pankreas, ich schopnosť premeny a prenosu, sily a vitality, pružnosti i energie, myslenia i sústredenia sa, štúdia a učenia sa naspamäť.

Z oslabenia sleziny vychádza nadúvanie, pocit preplnenosti, zápchy a na intelektuálnej úrovni myšlienkový zmätok, závislosti, fyzické i duševné utrpenie a nestabilita.

V harmonickej emočnej a energetickej rovine je Zem prepojená s radosťou, hojnosťou a energiou. Dozrievajú nám plody vďaka energii leta – tepla, lásky, svetla.

Informácie o workshope

Seminár: Element ZEM - Harmónia tela a duše
Lektorka: Silvia Kajanová
Dátum: 12.9.2020, sobota
Čas: 09.30 - 12.30
Miesto: TVOJA JOGA, T. Vansovej 10, B.B.
Príspevok: 23,- Euro
Rezervácia miesta: info@tvojajoga.sk (meno, tel. číslo, mail)

V je cene zahrnuté moxovanie, občerstvenie a vybavenie na jogu.

Na čo sa môžete tešiť?

Príďte sa dozvedieť viac, príďte sa inšpirovať. Čo všetko vás čaká?

• Charakteristika elementu Zem
• Dráhy žalúdka, sleziny a pankreasu
• Čo spôsobuje ich oslabenie, čo ich naopak harmonizuje
• Ako sa nedostatok prejavuje v našom emocionálnom svete
• Stravovacie doporučenia, aké chute má Zem rada
• Jin joga a zostava na spriechodnenie životnej energie
• Tráviace ťažkosti – čo ich spôsobuje a ako im predchádzať
• Zoznámime sa s moxovaním, prehrejeme dôležité body

Seminár sa skladá z dvoch častí. Na úvod cca 90 min. sa uvoľníme v pozíciách jin jogy. Po krátkej prestávke sa naučíme pár užitočných bodov, ktoré si prehrejeme liečivými moxami.

Moxy majú tvar cigár, sú vyplnené sušenou palinou, niekedy aj zázvorom alebo ďalšími čínskymi liečivými bylinami. Moxy po zapálení pôsobia na akupunktúrne body a príslušné orgány jednak svojím teplom, a jednak svojou liečivou energiou zo spaľovaných bylín. Dochádza k prehriatiu a uvoľneniu jednotlivých častí tela, ale hlavne energia z bylín vstupuje do akupunktúrnych dráh, vyrovnáva ich, aktivizuje akupunktúrne body, doplňuje energiu, podporuje krvný obeh a vylučuje z tela chlad a bolesť. Na našom workshope sa s moxou zoznámime a naučíme sa s ňou pracovať. 

Zdravie udržať či obnoviť sa dá len v súlade s prírodou. Tradičná čínska medicína sa stane vašou inšpiráciou i pomocníkom na vašej ceste k vitalite, sile a spokojnosti

Kto je Silvia Kajanová?

Silvia

Silvia Kajanová je certifikovaná lektorka Jin jogy. Sama o sebe hovorí: “Jin joga bola moja Láska na prvý pohľad. Zamilovala som sa do nej pred rokmi na Bali. Pomohla mi nájsť cestu k sebe, k môjmu skutočnému ja. Inšpirovala k tomu, aby som žila život svojich snov, podľa vlastných predstáv. Priviedla k štúdiu tradičnej čínskej medicíny. Je toho veľa, za čo jej vďačím. A rada by som sa o túto vzácnu a liečivú silu delila s vami.”

 

 

  • 200h – Yin Yoga Teacher Training with Jo Phee and Joe Barnett, Ubud, Bali
  • 100h – Yin Yoga Teacher Training with Sebastian Pucelle, Prague, ČR
  • 50h – Partner Yoga Teacher Training with Elysabeth Williamson, Wien, Austria
  • Štúdium tradičnej čínskej medicíny, TČM Inštitút Praha, ČR
  • Škola Shiatsu, Shiatsu v piatich premenách so Zuna Vesan Kozáková, SR
  • Thai Massage Courses with KrisnaTaki, Sunshine house, Greece
  • Health Educator at Hippocrates Health Institute, Florida, USA
  • 7 principles how to make the marriage work, Seattle, USA
  • Reflexná terapia, Július a Beáta Patakyovi, ČR

 

Tešíme sa na spoločne strávenú sobotu

Daniela Lászlová – TVOJA JOGA o.z.

Blog

Menu
error: Content is protected !!