Terapeutické esenciálne oleje

Od kedy som začala hlbšie pátrať po účinkoch terapeutických esenciálnych olejov, zistila som, že sa bez nich už nezaobídem. Od použitia v kuchyni, v kúpeľni, v domácej lekárničke. Nájdete aj iné možnosti ich uplatnenia. Dezinfekcia, upratovanie, relax. Áno, použitie v kuchyni a lekárničke, pretože ide výnimočne o 100 % terapeutické esenciálne oleje, ktoré sú vyrábané iba z prírodných, bio pestovaných produktov, a to v krajine ich pôvodu. Bez prímesí chemických látok, telu inak škodlivých. Terapeutických preto, lebo sila rastlinky či plodu, z ktorého bol olej extrahovaný, prechádza vďaka účinným molekulám na miesta, ktoré potrebujeme ošetriť. A to aj vniknutím do hlbších štruktúr nášho tela, ale aj ovplyvnením nášho naladenia a emocionálnej úrovni.

Aromaterapia a joga sú nástrojmi ajurvédy. Keď sa ich naučíte používať pravidelne, budete sa cítiť vyrovnanejšie a zaiste aj lepšie.

Pokožka

Koža je jedným z našich najdôležitejších orgánov, pretože nás chráni proti okolitému prostrediu a je zmyslovým orgánom hmatu. Keď je naša koža suchá, môže byť na dotyk drsná a napätá. Niekedy je aj popraskaná a môže svrbieť. Tým je narušená jej schopnosť správne fungovať.

Je takmer február a vonku je stále poriadna zima. Chladné počasie ovplyvňuje kvalitu pokožky. Nie len, že sa vysušuje, praská, viac svrbí, ale stráca i na sviežosti, jase a žiarivosti. Sivý a mdlý odtieň pleti netrápi len dámy, ale i mladé slečny a verte, neraz aj mužov.

Levandula pre našu pokožku

cosme-de

Pre riadnu obnovu našej pokožky je priam nevyhnutná správna výživa z vnútra, v podobe kvalitnej a pestrej stravy, plnohodnotný večerný spánok, dostatočná hydratácia a správna starostlivosť o povrch pokožky. Ak robíte všetky veci súčasne a ešte sa k tomu sa aj hýbete, ste na správnej ceste. Pohyb zlepšuje krvný obeh a ten štartuje regeneráciu buniek. Pleť naberá kyslík nielen z krvného riečišťa, ale aj z povrchu. Je dobré hýbať sa na čerstvom vzduchu. Z vonkajšieho prostredia preniká kyslík do hĺbky asi 0,4 milimetra a tam stimuluje regeneráciu buniek.

Levanduľa pre našu pokožku

Pri povrchovej starostlivosti pomôže dodatočnému prekrvenie pleti a pokožky levanduľa. Tento krásny voňavý olej s jemne púdrovou a kvetovou esenciou má schopnosť lepšie prekrviť povrch, a tak prispieť k vitálnejšiemu vzhľadu pleti. Kým na celé telo odporúčam aplikovať doma vyrobený telový píling, na očistenú tvár môžete pred spánkom naniesť váš obľúbený večerný krém s jednou jedinou kvapkou esenciálneho oleja TERRA Lavender. doTERRA Lavander, aromaterapia a joga, tvoja joga, Okrem magického efektu, ktorý uvidíte na svojej pokožke hneď ráno, sa vám bude krásne spať. Levanduľa podporuje ukľudnenie, tonizuje organizmus, pôsobí upokojujúco a harmonicky. Je veľmi dobre tolerovaná aj na extra citlivú pokožku. Ráno sa zobudíte s vyrovnaným tónom pleti. Akékoľvek drobné ranky sa začnú lepšie hojiť, scelovať. Pri nanášaní krému sa vyhnite partii okolo očí a pier. Naozaj stačí iba jedna kvapka, nakoľko olej je čistým výťažkom z levandule, získaný parnou destiláciou.

Telový píling s olejom Levanuľa

Pozabávajte sa pár minút! Využite domáce ingrediencie. Konečne spotrebujte aj biely cukor, ktorý vám možno stojí v komore už dlhšiu dobu. Zaiste nájdete doma aj pre peknú dózu zo skla, ktorú ste týždne odkladali z lekváru. Viete, čo si sami do pílingu pridáte. Môžete mu dôverovať, strávite pekný, kreatívny podvečer alebo vyrobíte voňavý darček pre vašu lásku k blížiacemu sa Valentínovi.

Levanduľa pre našu pokožku

Ingrediencie:
  • ½ hrnčeka bieleho krištáľového cukru,
  • ½ hrnčeka trstinového cukru,
  • max ¼ hrnčeka oleja (olivový, kokosový alebo mandľový),
  • 1 čajová lyžička doma sušenej levandule (voliteľné ale odporúčané),
  • 30 kvapiek TERRA Lavender, esenciálneho levanduľového oleja.
Postup:
  1. Postupne zmiešajte cukor s vybraným druhom oleja.
  2. Olej pridávajte postupne tak, aby ste dosiahli potrebnú konzistenciu v podobe sypkého piesku. Nie je dobré, aby bol píling veľmi olejový. Niekedy pri výrobe stačí aj menej ako ¼ hrnčeka oleja, v závislosti od jeho druhu a hustoty.
  3. Primiešajte TERRA Lavender a sušenú levaduľu. Uistite sa, že je domáca z overeného zdroja. Inak môže byť napustená rôznymi neželanými látkami.
  4. Skladujte v dobre uzatvorenej priehľadnej dóze.
  5. Spotrebujte do 3 mesiacov od výroby. Skladujte na suchom mieste, pri izbovej teplote.
Postup použitia:
  1. Rozotrite kúsok pílingovej zmesi v navlhčených dlaniach a naneste na mokrú pokožku.
  2. Dôkladne premasírujte partie tela.
  3. Opláchnite zvyšné čiastky pílingu a oleje z pokožky teplou vodou.

Levanduľa pre našu pokožku

Po takejto kúre vám ostane pokožka príjemne prekrvená, zbavená odumretých povrchových buniek. Jemná masáž zlepšuje prekrvenia,  stimuluje pohyb lymfy. Kúra je ideálna pred večerným spánkom. Veľa našich jogových stretnutí končí v podvečerných hodinách. Pílingový rituál aspoň razdo týždňa vás ukľudní, zharmonizuje a pripraví na večerný spánok. Olejová zložka premastí pokožku, ktorá bude nasledovný deň hladšia, lepšie chránená pred mrazom a mikro odreninami pod oblečením.

Daniela Lászlová – TVOJA JOGA nielen YOGA

LOGO TVOJA JOGA mini

Esenciálne terapeutické oleje  dōTERRA sú dostupné v štúdiu TVOJA JOGA priamo k odberu alebo na objednávku. Poskytneme konzultáciu a nádeme riešenie. Členovia TVOJA JOGA majú narok na zľavu a podľa želania sú im poskytnuté iné možnosti odberu.

Blog

Menu
error: Content is protected !!