Úplne som s zamilovala do vône Petitgrain. Je to výťažok z listov horkého pomaranča (citrus aurantium amara), ktorý sa pre tieto účely produkuje z rastlín vypestovaných v Paraguaji.

Vôňa Petitgrain

Keď zavriete oči, ľahko si pri jeho vôni predstavíte ostrosť, čerstvosť, zelenosť kombinovanú s ovocnou a ľahko drevitou vôňou. Hneď, ako som prvýkrát fľaštičku s esenciálnym olejom otvorila, mala som pocit, že je to vôňa, ktorá dokáže povzbudiť a zároveň zmazať to, čím sa nechcete v prítomnom okamihu zaoberať. Automaticky ma lákalo  naniesť si ho na zápästia a na spánky. Únava a tok „hlučných“ myšlienok sa postupne pri jeho vôni roztopili, doslova vyzmizíkovali. Pomohol mi príjemne a pokojne zaspať.

Petitgrain doterra

Petitgrain doterra

Niekoľko zaujímavostí o horkom pomaranči

Z horkého pomaranča sa vyrábajú 3 rôzne vône. Petitgrain vzniká lisovaním za studena listov a vetvičiek, olej Neroli je destilovaný z kvetov a olej Horkého pomaranča sa vyrába lisovaním za studena z kôry ovocia.

Použitie Petitgrain

Petitgrain sa tradične používa na “čistenie” telesné i mentálne, na podporu zdravého imunitného a nervového systému. Olej je výrazne antidepresívny, pomáha pozdvihnúť psychický stav a má niekoľko možností použitia aj pri starostlivosti o pleť, pretože pomáha znižovať nadmernú produkciu mazu.

petitgrain doterra hands

Ako dosiahnuť pokojný spánok a lepšie zdravie s Petitgrain?

  • Vmasírujte do chodidiel alebo kvapnite na vankúš pred spánkom.
  • Difúzujte 3-4 kvapky pre vytvorenie upokojujúcej a relaxačnej arómy.
  • Pridajte 2 kvapky Petitgrainu, 2 kvapky Cassie a 3 kvapky Eukalyptu do difúzera na korenistú a osviežujúcu arómu.
  • Pri umývaní vlasov, pridajte pár kvapiek do vody v záverečnom oplachovaní rýchlo sa mastiacich vlasov.
  • Pridajte 1-2 kvapky do vody alebo šťavy na podporu zdravia kardiovaskulárnych, imunitných, nervových a tráviacich systémov.

Čo viacej dodať, je to moja osobná top-ka počas celého dňa, pretože ráno prijemne nabudí a večer uvoľní. Viac povedať netreba, mažem ním na joge všetkých vône chtivých jogínov :-).

Namasté

Daniela Lászlová TVOJA JOGA nielen YOGA

Blog

Menu
error: Content is protected !!