Sladké pokušenie, ktorému nemusíte odolať.

Po pár mesiacoch je tento víkend bez cestovania, bez presúvania. Fungujeme do pohody doma, v Banskej Bystrici. Od skorého, ale aj tak lenivého a pozvoľného rána vymetáme v silnej trojke (dve osoby a Sony) gastronomické prevádzky nášho utešeného námestia. Naozaj po dlhej dobe stretávame bystrických priateľov a známych. Dnes je to s cieľom: leňoším, oddychujem, nešportujem, nepracujem, nečítam dennú tlač.

Nasleduje presun z rannej kávičky na trh. Tu nakúpim aj keď nechcem, lebo tovar je krásny, už z diaľky voňavý a čerstvý. Určite je domáci a hlavne ponúkaný s toľkým entuziazmom urozprávaného predavača. Kým stojím v dlhom rade, môj cieľ naberá jasné kontúry. Kúpim všetko, čo sa dá konzumovať v surovom stave. Karfiol, kaleráb, mrkva, paradajky – radšej rovno 2 kilá, marhuľky, jahody a čerešne. Už minulý týždeň som na čerešne mala takú chuť, že by som kľudne preskočila plot u susedov. Keďže mám nejaké morálne zásady vštepené dobrými rodičmi a čo to sa na mňa nalepilo aj popri štúdiu jogy, tak som si povedala: Patandžáliho Rádža joga – JAMA/ ATSEJA alebo inak povedané nepokradneš.

Nerozvážne, pod vplyvom prichádzajúceho hladu som nakúpila vo veľkom množstve… Nerozvážne, ako píšem a pod vplyvom hladu. Skĺbila som teda informácie z letných receptov a trochu som popri tom experimentovala s mixérom. Pár zvrtnutí v kuchyni, intenzívna práca mrazničky a na svete bol ten naj naj naj sorbet.

sorbet kolaz

Ako na vec? Operácia jahodovo- čerešňový sorbet.

Ingrediencie:

  1. Miska jahôd a 1/3 misky čerešní.
  2. Polievková lyžica citrónovej šťavy.
  3. Zdravšia alternatíva cukru na dosladenie.
  4. Jeden grécky jogurt Milko 0,1% tuku.

Pre vegánsku verziu nahraďte jogurt zmrznutým nakrájaným banánom alebo hustou usadeninou kokosového mlieka (max 150 g).

 

Postup:

  1. Zamrazte umyté a odkôstkované čerešne a jahody.
  2. Vložte zamrznuté ovocie do výkonného mixéru s nožom S.
  3. Pridajte citrónovú šťavu, cukor a grécky jogurt.
  4. Všetko veľmi rýchlo a bezodkladne vymiešajte.

 

Neupratujte kuchyňu, len si pripravte veľkú lyžicu, misky a spapajte. Je to tá najdelikátnejšia chuť v spojení s letnou sviežosťou. Citrón krásne podčiarkne chuť jahôd. Až vám bude ľúto, keď zmrzlinku dopapáte.

Zajtra skúsim vegánsku makovú a matcha alternatívu. Ak sa podarí, pochválim sa.

 

 

Blog

Menu
error: Content is protected !!